The Original

Het begin van de Moon Boot ligt letterlijk op de maan. Toen Neil Armstrong op 20 juli 1969 voor het eerst voet op de maan zette, inspireerde de aparte vorm van zijn schoenen Giancarlo Zanatta, een jonge laarzenmaker en ondernemer, om een gelijksoortige schoen voor de sneeuw te maken.

Logo

De Moon Boot werd direct een "must-have" voor veel mensen uit alle lagen van de bevolking. De authentieke stijl van de Moon Boot maakte de link tussen sport en fashion en werd meer en meer een schoenenmerk voor zowel in de sneeuw als in de stad. Dit is vooral te danken aan de coole chique looks. De afgelopen 40 jaar hebben ontelbaar veel mensen over de hele wereld Moon Boots gedragen. Van wereldleiders, tot leden van koningshuizen en van filmsterren en artiesten tot de gewone burger.

Sinds de lancering zijn er dan ook al meer dan 22 miljoen paar Moon Boots verkocht. De Moon Boot is altijd een uniek product geweest dat met de tijd meegaat qua design, kleuren en artwork. In 2000 is de Moon Boot verkozen tot één van de "100 Symbols of 20th Century story of design" en kwam daarmee in het Louvre terecht tussen items als de Mini Cooper en de VW Beetle . De Moon Boot is daarom ook heel vaak gekopieerd.

Maar er is maar één Moon Boot: The Original.